Yavru köpekler hızlı bir şekilde büyüyüp sindirim ve bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmemiş olduğundan, yetişkin köpeklerden farklı ve ...
Yavru köpekler hızlı bir şekilde büyüyüp sindirim ve bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmemiş olduğundan, yetişkin köpeklerden farklı ve özel beslenme ihtiyaçları vardır.
Köpeklerin besin ihtiyaçları insanlarınkinden farklıdır. Bize iyi gelen yiyecekler köpeklerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Yavru köpeğinize sofradan artık vermek ve elle beslemek kötü davranışlara neden olabilir. Yavru köpeğinize, onun ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmış aynı zamanda beslenme açısından eksiksiz bir mama vermeniz, sağlıklı gelişimi desteklemek ve sağlıklı bir geleceğin temellerini atmak için kritik önem taşır
Yavru köpekler yoğun bir büyüme ve gelişme sürecinden geçer. Mamaları bu sürecin desteklenmesinde kilit bir rol oynar ve yetişkinlikte ne kadar güçlü ve sağlıklı olacağında büyük bir oranda etkili olur.
Yavru köpeğinizin yaşamının ilk aylarında sağlıklı büyüme ve gelişmeye destek olması için ihtiyaç duyduğu çeşitli hayati besinler vardır. Yavru köpeğin mamasının büyümeyi desteklemesi ve kolay sindirilebilmesi için yeterli miktarda enerji ve kaliteli protein sağlaması gerekir. Yavru köpeğinizin büyüme süresince yeterli desteği aldığından emin olmak için yetişkin olana dek yavrulara özel bir mamayla beslenmeye devam etmesi gerekir.
Yavru Köpek Maması Porsiyon Miktarı
Yavru köpekler gıda alımını nasıl düzenleyeceğini bilmediğinden porsiyonlarını kontrol ederek fazla kilolu olmalarını önlemeniz önemlidir. Bu özellikle büyük ırk köpeklerde çok önemlidir çünkü aşırı beslenme bu ırklarda çok hızlı büyüyüp iskelet sistemi sorunlarına neden olabilmektedir. Daima paket üzerindeki beslenme önerilerine bakın ve her öğünü dikkatlice tartın. Belirtilen miktarın günlük önerilen miktar olduğunu unutmayın. Bu miktarı yavru köpeğinizin öğünleri arasında bölüştürmeniz gerekir. Yavru köpeğinize vereceğiniz tüm ödül mamaları da bu günlük miktara dahil olmalıdır. Ödüllerle aşırı besleme ihtimali yüksektir.
Yavru Köpek Maması Nasıl Değiştirilir?
Yavru köpeğin beslenmesinde ani değişiklikler yapılması, sindirim sistemi problemlerine sebep olabileceği gibi mamadan uzak durmasına da neden olabilir. Yetişkin mamasına geçiş, ürün değişimi ya da karışık beslemeye başlama sırasında yeni mamalara yavaşça başlanması önemlidir. Bu işlemi bir haftalık bir geçiş dönemine yayarak aşağıdaki oranlarla yapmanızı öneririz:
- 1. ve 2. Gün: %75 önceki mama + %25 yeni mama
- 3. ve 4. Gün: %50 önceki mama + %50 yeni mama
- 5. ve 6. Gün: %25 önceki mama + %75 yeni mama
- 7. Gün: % 100 yeni mama
Yavru köpeklerin ırklarına ve büyüdüklerinde ulaşacakları yetişkin ağırlıklarına göre farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Yavru köpeğinizin ırkına göre beklenen yetişkin ağırlığını kontrol etme konusunda veterinerinizden yardım isteyebilirsiniz. Daha sonra yavru köpeğiniz için doğru mamayı seçebilir ve doğru miktarda verdiğinizden emin olabilirsiniz.
Bağlantıya tıklayarak sizler için listelediğimiz yavru evcil dostlarınıza mama seçimini gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: https://www.royalcanin.com/tr
YORUMLAR