Kediler Nasıl Yıkanır?

Kediler sudan o kadar nefret eder ki, onları yıkamak imkansız bir iş gibi görünebilir. Kediler kendilerini çok etkili bir şekilde tımar edeb...

Kediler sudan o kadar nefret eder ki, onları yıkamak imkansız bir iş gibi görünebilir. Kediler kendilerini çok etkili bir şekilde tımar edebilirler, yani genellikle çok güzel kokarlar, bu nedenle banyoya çok nadiren ihtiyaç duyarlar, ancak banyonun gerekli olduğu zamanlar olabilir. Her kedi farklıdır, bu nedenle kedinizi yalnızca kedinizin bireysel durumu için gerekli olduğunda banyo yaptırmalısınız.
Ancak, kedinizin banyoya ihtiyacı olduğu zamanlar olacaktır, bu nedenle süreci kolaylaştırmak ve sizin tırmalama platformu haline gelmenizi önlemek için bu kılavuzu kullanmanızı öneririz .
Bir kediyi yıkamak söz konusu olduğunda, hazırlık ve övgü işe yarar.
Bir kediyi yıkamak için yapmanız gerekenler: Her adımın ayrıntılı açıklaması için okumaya devam edin.


Kedinize Banyo Yaptırmanın 12 Adımı

Adımları atlamayın - tüm sürecin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için her adım önemlidir.
Kedinizin olumlu bir banyo deneyimi yaşamasını sağlamak, yalnızca bugünün banyosunu kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda gelecekteki banyo deneyimlerini de daha kolay ve eğlenceli hale getirmeye yardımcı olacaktır.

1. Kedinizin pençelerinin kısa olduğundan emin olun

Kedinizin pençelerini kırpmak (tercihen banyodan birkaç gün önce) önemlidir. Tırnaklarını kesilmiş halde tutmak, banyo zamanı geldiğinde yapabileceği zarar miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır.
Kedinizin pençelerini kestiğinizde dikkatli olun ve sonrasında kedinizi ödüllerle ödüllendirdiğinizden emin olun.

2. Kedinizi fırçalayın

Kedinizi yıkamadan önce, kürkündeki düğümleri ve düğümleri gidermek için bir kedi fırçası kullanın. Bunu banyodan önce yapmak önemlidir, çünkü kediniz ıslandığında bu düğümleri çıkarmak çok zor olacaktır.
Artık kediniz banyoya hazır, hadi banyoyu hazırlayalım.



3. Banyoya veya Lavaboya Havlu veya Kaymaz Paspas koyun

Bu, kedinizin banyodayken kaymamasını ve rahatsız hissetmemesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Sabit bir zemine sahiplerse, kediniz için deneyim çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca, ne kadar dikkatli olursanız olun, yere bir miktar su döküleceğinden, banyonun yanındaki yere birkaç havlu koymak da iyi bir fikirdir.

4. Gerekli ekipmanı toplayın

Tamam, biraz evcil hayvan şampuanına ihtiyacınız olacak, köpek şampuanı, kedi şampuanı ve insan şampuanı arasında bir fark olduğunu unutmayın.
Cilt sorunlarına neden olabileceğinden kedinizde insan şampuanı kullanmayın. Bir kedi şampuanı bulun ve bazı şampuanların kedinizin cildine uygulanmadan önce seyreltilmesi gerektiğinden kullanım talimatlarına uyduğunuzdan emin olun.
Dar bir yerdeyseniz ve suyu (4 su bardağı) yumuşak bulaşık deterjanı (1 su bardağı) ve elma sirkesi (1 su bardağı) ile karıştırabilirsiniz.
Diğer ekipmanlar arasında kedinizin şampuanını kolayca durulamak için bir bardak veya kova ve birkaç temiz, kuru havlu bulunur.

5. Cildinizi koruyacak (ve ıslanmaktan çekinmeyeceğiniz) giysiler giyin

Daha önce de belirttiğimiz gibi, kediler suyu pek sevmezler, bu yüzden kollarınıza tırmanarak banyodan çıkma şansları vardır. Uzun kollu bir gömlek veya kazak giyerek çizilmekten kaçının. Banyo sırasında kıyafetleriniz ıslanacak, bu yüzden ıslanmaktan çekinmeyeceğiniz bir şeyler giyin.

6. Suyu Hazırlayın 

Musluğu, banyoya birkaç santim ılık su girecek şekilde çalıştırın. Suyun sıcak değil ılık olduğundan emin olun.
Akan suyun gürültüsü ve hareketi kedinizin endişeli ve korkmuş olmasına neden olabileceğinden, kedinizi getirmeden önce suyu doldurmak en iyisidir.
Bu nedenle, duşu kullanırken kedinizin şampuanını durulamak için elinizde bir bardak bulundurmanızı öneririz, çünkü musluk bunaltıcı olabilir ve hoş bir deneyimden ziyade kedinize saldırı gibi gelebilir.

7. Kedinizi banyoya yerleştirin

Artık kedinizi yıkamak için her şeye sahipsiniz.
Burası işlerin zorlaşmaya başladığı yerdir, bu yüzden başlamadan önce, banyoyu kolaylaştırmak için birine ihtiyacınız olup olmadığına karar verin, çünkü kedinizi tutabilir ve onları yıkayıp, durulayamaya yardımcı olur. Kedinizi tek başına yıkamak da mümkündür, ancak bir yardım eli olması genellikle daha kolay ve daha az streslidir. Karar verdikten sonra sakince ve sessizce kedinizi alın ve banyoya veya lavaboya gidin. Kedinizi yavaşça banyoya veya lavaboya koyun ve bacaklarından başlayarak ve kedinizin kafasından kaçınarak onları ıslatmaya başlayın.
Banyo sırasında kedinizin kontrolünü korumanıza yardımcı olması için bir koşum takımı kullanmak isteyebilirsiniz .

8. Kedinize karşı nazik olun

Kediniz ilk kez banyo yapıyorsa ve durumdan açıkça etkilenmemişse, onu aşamalı olarak yıkamak daha iyi olabilir.
Bu vesileyle, sadece ayaklarını ve bacaklarını yıkayabilir, ardından başka bir gün daha fazlasını yapabilir, böylece onları yavaşça tam bir banyoya sokabilirsiniz. En önemli şey kedinizle kavga etmemek, buna değmez ve onu her yıkamak istediğinizde olumsuz deneyimler yaşarsınız.
Kediniz banyoyu iyi idare ediyor gibi görünüyorsa, bir sonraki adıma geçin.

9. Boyundan aşağısını yıkayın

Az miktarda kedi şampuanı kullanın ve kedinizi nazikçe yıkayın.
Tüylerinin uzama yönünde çalışarak şampuanı kedinizin boynuna, vücuduna, bacaklarına ve kuyruğuna masaj yapın.
Yüzlerinden kaçının ve şampuanı kulaklarından, gözlerinden, burnundan ve ağzından uzak tuttuğunuzdan emin olun. Bu yıkama eylemi, kedinizi okşamaya benzemelidir.

10. Şampuanı durulayın

Artık tüm şampuanı çıkarmak için kedinizi iyice durulayabilirsiniz.
Durulamak için bardağı kullanın ve kedinizin kürkünde sabun kalmadığından emin olmak için temiz ılık su kullanın.
İşiniz bittiğinde durulama suyu berrak ve kabarcıklardan arındırılmış olmalıdır.

11. Kedinizi bir havluyla kurulayın

Artık kediniz temiz, onları nazikçe kurutmak için bir havlu kullanabilirsiniz.
Bir havlu kullanarak tüylerinden mümkün olduğunca fazla su alın. Havlu nemli olduğunda, temiz ve kuru bir havluya geçin.  Artık kedinizi bir havluya sarabilir ve tüylerini çok nazik ve rahatlatıcı bir şekilde ovalayabilirsiniz.
Kediniz kuruyana kadar devam edin (veya kediniz doyana kadar – onları zorlamayın).


12. Her şey bitti! Kedinize bir ödül verin

Tebrikler!
Artık temiz, kuru bir kediniz var.
Başka bir şey yapmadan önce kedinize bir ödül verin. Olumlu pekiştirme esastır.
Banyo deneyiminin kediniz için olumlu çağrışımlara sahip olması gerekir, bu nedenle onlara en sevdikleri ikramlardan bazılarını verin.

Bu, gelecekteki banyo deneyimleri söz konusu olduğunda size çok yardımcı olacaktır.
Tüm süreç boyunca kedinizi övdüğünüzden emin olun ve banyo bittiğinde ona çok fazla sevgi ve ilgi gösterin.

Kedi Yıkamak İçin En İyi İpuçları

Bir kediyi yıkamak için en iyi ipuçlarımız aşağıdadır:
• Kedinizi banyoya sokmadan önce ihtiyacınız olan her şeyi hazırlayın
• Kedinizi bol bol övün
• Az bir miktar şampuanın uzun süre işe yaradığını unutmayın 
• Evcil hayvanınızın yüzünü dikkatlice silmek için bir bez kullanın
• Sabır anahtardır
Kediniz gerçekten yıkanmak istemiyorsa, onu zorlamamak en iyisidir.
Bunları deneyimli bir kuaföre göndermek veya kuru şampuan veya ilaçlı sprey kullanmak gibi alternatif yöntemler bulmak gibi başka seçenekler de var.

Tabii ki, tüm kediler sudan nefret etmez - bazıları aslında suyu sever, bu yüzden kedi arkadaşınız için en uygun olanı yapın.





Kaynak: https://www.tuxedo-cat.co.uk/


YORUMLAR

Ad

17 şubat,1,17 şubat dünya kediler günü,1,3 aralık,1,4 Nisan,1,4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü,1,4 Nisan Sokak Hayvanları Günü,1,8 mart,1,8 mart dünya kadınlar günü,1,afet,1,bağırsak kurdu,1,birman,1,birman cat,1,birman ırk,1,birman ırk kedisi,1,birman ırkı,1,birman kedi,1,birman kedisi,1,büyük ırklar,1,cats best,1,cats best kedi kumu,1,chihuahua,1,çocuk gelişimi,1,çocuklarda hayvan sevgisi,2,deprem,1,deprem çantası,1,dünya engelliler günü,1,dünya kediler günü,1,emekçi,1,emekçi kadınlar,1,emniyet kemeri,1,engelli,1,engellihayvanlar,1,engelliler günü,1,evcil hayvan,7,evcil hayvan ürünleri,10,evcil hayvanlar,2,golden,1,golden köpek,1,golden retriever,1,golden retriever bakımı,1,golden retriever köpek,1,hassasiyet,1,hayvan,1,hayvan sevgisi,4,hayvanlar,1,hihuahua köpek ırkı,1,hills,1,hipoalerjenik,1,hypoallergenic,1,ırk,1,ırk kedisi,1,ırk rehberi,4,idrar püskürtme,1,indirim,1,indirimli mamalar,2,kadınlar günü,1,kadınlar günü tarihi,1,kedi,10,kedi ağız ve diş sağlığı,1,kedi alerjisi,1,kedi bakımı,15,kedi çiş kumu,1,kedi hastalığı,1,kedi hastalıkları,1,kedi ırk bilgisi,1,kedi ırkı,1,kedi ırkları,2,kedi idrar kumu,1,kedi kumları,1,kedi kumu,2,kedi macunu,1,kedi maması,9,kedi pati bakımı,1,kedi sağlığı,5,kedi sahiplenmek,1,kedi şampuan,1,kedi taurini,1,kedi tuvalet bakımı,5,kedi tuvalet kumu,2,kedi tuvaleti,1,kedi tuvaleti kumu,3,kedi ürünleri,1,kedi ve köpek beslenme,18,kedi vitamin ve katkıları,2,kedi vitamini,2,kediler,2,kediler günü,1,kedilerde beslenme,9,kedilerde iç parazit,1,kedilerde taurin,1,kedilerde tuvalet sorunu,1,kedilerde tüy ve deri bakımı,2,kedim eve çiş yapıyor,1,kedim tuvalete yapmıyor,1,kısır kedi,2,kısır kedi maması,2,kısırlaştırılmış kedi,2,kısırlaştırılmış kedi maması,4,kısırlaştırılmış kedilerde beslenme,4,kitten,1,kitten mama,1,kitten maması,1,kolaymama,3,kolaymamacom,1,köpek,5,köpek ağız ve diş sağlığı,1,köpek araba seyahati,1,köpek bakım,1,köpek bakımı,13,köpek dışkı yeme,1,köpek eğitimi,7,köpek emniyet kemeri,1,köpek göz ve kulak bakımı,1,köpek göz ve kulak sağlığı,1,köpek güvenliği,1,köpek ırk bilgisi,2,köpek ırkı,1,köpek ırkları,2,köpek ihtiyaçları,1,köpek kaka yeme,1,köpek maması,5,köpek oyuncağı,1,köpek ödülü,2,köpek pati bakımı,1,köpek sağlığı,9,köpek sahiplenmek,1,köpek seyahati,1,köpek şampuan,1,köpek tasma eğitimi,2,köpek tasması,2,köpek tuvalet eğitimi,2,köpek yıkama,1,köpeklerde beslenme,7,köpeklerde tasma eğitimi,1,kum,1,kuru şampuan,1,kutlu olsun,1,küçük ırklar,1,mama seçimi,1,mature kedi maması,1,merhamet,1,miyav,1,odun kedi kumu,1,odun kum,1,patili dostlar,1,pro plan live clear,1,puppy,1,puppy köpek maması,1,retriever,1,saf sevgi,1,sağlıklı beslenme,1,sahiplen,1,sahiplenmek,2,satın alma sahiplen,1,senior kedi,1,sevgi,1,sevgililer günü,1,sokak hayvanları,2,sokak kedileri,1,şivava,1,t,1,tahılsız,1,tahılsız kedi maması,1,talaş kedi kumu,1,talaş kum,1,tasma,1,tasma eğitimi,1,taşıma kabı,1,taurin,1,temizlik ürünleri,1,tuvalet,1,tuvalet eğitimi,2,veteriner,1,veteriner hekim,1,womans day,1,yaşlı kedi,1,yaşlı kedi beslenme,1,yaşlı kedi maması,1,yaşlı kedilerde beslenme,2,yavru kedi,4,yavru kedi beslenme,1,yavru kedi maması,1,yavru kedilerde beslenme,3,yavru köpek,1,yavru köpek maması,1,yavru köpeklerde beslenme,1,yavru kuru mama,1,yavru mama,2,yavru maması,2,yeni,1,yetişkin kedilerde beslenme,2,yetişkin köpeklerde beslenme,5,zararlı köpek yiyeceği,1,zararlı köpek yiyecekleri,1,zehirli köpek besinleri,1,zehirli köpek yiyecekleri,1,
ltr
item
kolaymama blog: Kediler Nasıl Yıkanır?
Kediler Nasıl Yıkanır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkzI-c0TYa_edqeGi9lV01QrBP0WfQouFsq-L5oOWm7DjCOyuPN9TmlZe7Uff8cdxC-YyAonWW7AYbODZqtyQK8T34p118oWxkRN93fS8kZkr2WFijz20Kz8XYEu23uJFUe8duSRV7LpP8cE7n8mVbnyyrpZ4qxujCOVEQGwka-EVuyGdRPuWgmIrqBg/s320/y%C4%B1kamaaa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkzI-c0TYa_edqeGi9lV01QrBP0WfQouFsq-L5oOWm7DjCOyuPN9TmlZe7Uff8cdxC-YyAonWW7AYbODZqtyQK8T34p118oWxkRN93fS8kZkr2WFijz20Kz8XYEu23uJFUe8duSRV7LpP8cE7n8mVbnyyrpZ4qxujCOVEQGwka-EVuyGdRPuWgmIrqBg/s72-c/y%C4%B1kamaaa.jpg
kolaymama blog
https://blog.kolaymama.com/2022/10/kediler-nasl-ykanr.html
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/2022/10/kediler-nasl-ykanr.html
true
1637423259952516900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Gör Devamını oku Yanıtla Cancel reply Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR POSTS Hepsini Gör RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ARA TÜM YAYINLAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Agu Eyl Eki Kas Ara just now 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler