Kedilerin Kısırlaştırılması ve Beslenmesi

Kısırlaştırılmış kedilerin beslenmesi: kuru ve yaş mamaya ne zaman geçmeli ve nasıl seçilmeli Yavru veya yetişkin kedinizi kısırlaştırmayı s...


Kısırlaştırılmış kedilerin beslenmesi: kuru ve yaş mamaya ne zaman geçmeli ve nasıl seçilmeli

Yavru veya yetişkin kedinizi kısırlaştırmayı seçtiniz ve şimdi büyük olasılıkla kilo alma eğiliminde olacağı mı söylendi? Bu doğru: Tüylü dostunuzun ameliyattan çıktıktan sonra alışkanlıklarını, davranışlarını ve yemeğe karşı tutumunu da değiştirmeye başladığını kesinlikle fark edeceksiniz.
Kısırlaştırılmış bir kedi daha iştahlıdır ve daha hareketsiz olma eğilimindedir.
Kurallar koyarak ve beslenmesine dikkat ederek hemen müdahale etmezseniz, giderek daha fazla kilo aldığını ve sağlığı için ciddi riskler taşıdığını görebilirsiniz.
Kısırlaştırma kediyi korumak için yapılsa da, bazı faktörler göz ardı edilmemelidir: tüylü dostunuzun metabolizması yavaşlayacak ve bu, hormonal dengesizlik ve artan tembellikle birlikte, sadece birkaç kilo daha almasına neden olmakla kalmayıp, aynı zamanda diyabet, sistit, böbrek taşı veya idrar bozuklukları gibi bazı hastalıkların da nedeni olabilir.
Bunun olmasını önlemek için, kısırlaştırılmış kediler için iyi bir diyetin ne olduğu konusunda size bazı tavsiyelerde bulunmak istiyoruz.
Unutmayın: Yavru kediniz doğru miktarda ve dengeli bir şekilde beslenirse ve onu aktif hale getirecek oyunlara dahil edebilirseniz, ameliyattan sonra bile kedinizin mükemmel formda kalacağından emin olabilirsiniz!


Kedinizi kısırlaştırmayı ne zaman ve neden yapmalısınız?

Kedinizi kısırlaştırmaya karar vermek kesinlikle kolay bir karar değildir ve hafife alınacak bir karar da değildir.
Artık rutin bir ameliyat olmasına rağmen, dört ayaklı dostunuzun karakteri ve alışkanlıkları üzerinde de etkisi olacak bir ameliyattır.
Ancak bu durum sizi engellememelidir. Kısırlaştırma, aslında kedinizin sağlığı ve refahı üzerinde çok sayıda olumlu etkisi olan bir operasyondur.
Kedilerin kısırlaştırılması sadece istenmeyen yavruların oluşmasını engellemek ve sahipsiz kalmalarını önlemek için yapılan bir operasyon değil, aynı zamanda dört ayaklı dostlarımızın yaşamlarını iyileştirmek için alınan bir karardır.
Aşağıda erkeklerde ve dişilerde nelerin değiştiğini kısaca ayrıntılı olarak açıklamaya çalışacağız.

Dişi kedi neden ve ne zaman kısırlaştırılmalı?

Dişi bir kedinin kısırlaştırılması yumurtalıklarının alınmasını içerir (doğru terim ovariektomidir).
Bu, hem erkek tarafından döllenebilecek yumurtaların üretimini hem de onları cezbeden hormonların üretimini ve salınımını önleyecektir.
Kısırlaştırmadan sonra, kedi artık çiftleşememenin stresini yaşamayacağı gibi, bu durumla ilişkili riskleri de taşımayacaktır. Aslında, döllenmemiş dişi kedilerin yumurtalık kistlerinin yanı sıra ciddi uterus ve meme tümörleri riski taşıdığını bilmelisiniz.
Bir kediyi kısırlaştırmak için doğru zaman, ilk kızgınlığını geçireceği yaklaşık 6 ila 7 aylık ergenlik dönemidir.

Erkek kedi neden ve ne zaman kısırlaştırılmalı?

Erkek kedilerin kısırlaştırılması, dişi kedilere göre daha az invaziv bir operasyondur çünkü bu harici bir ameliyattır: bir kesi ile testisler alınır.
Bu, erkek kedinin dişi kedinin yumurtalarını dölleyebileceği sperm üretimini engelleyecektir.
Erkek kedinin kısırlaştırılması, arkadaşınız dışarı çıkmaya alışkınsa özellikle önemlidir: bu, onun ev dışındaki dişi kedilerle çiftleşmesini ve başıboş dolaşmasını önleyecek, ancak her şeyden önce cinsel yolla bulaşan ciddi bulaşıcı hastalıklara yakalanmasını engelleyecektir.
Dahası, cinsel istek olmadığında kedi diğer erkeklerle kavga etmeye daha az meyilli olacak ve bu da eve yaralı dönmesini engelleyecektir. Başıboş hayvanların neden olduğu yaralanmalar, çok ciddi hastalıklar için bile bir bulaşma aracı olabilir, ayrıca uygun şekilde tedavi edilmezlerse çok uzun süreli etkileri olabilir ve enfekte olabilirler.
Erkeğin kısırlaştırılmasının başka avantajları da vardır: bölgeyi işaretleme alışkanlığını azaltacak, çiftleşmemenin stresini hafifletecek, kedinin saldırganlığını azaltacak ve kızgınlık döneminde bir eş aramak için kaçma riskini önleyecektir.
Erkek bir kedinin kısırlaştırılması için en doğru zaman ergenlik dönemi olan 6 ila 12 aylık dönemdir.

Kedinin düzgün gelişimini sağlamak için kısırlaştırma işlemini doğru zamanda yapmak önemlidir: veterineriniz size bu konuda kesinlikle tavsiyede bulunacaktır.
Kısırlaştırmadan sonra (ve iyileşme dönemi sona erdiğinde), hem erkek hem de dişi kedilerin beslenmelerini sürekli kontrol altında tutmaları önemlidir. Kısırlaştırılmış kediler daha hızlı kilo alma eğilimindedir.
Kısırlaştırılmış bir kedinin eskisine göre yaklaşık %30 daha az enerji ihtiyacı olduğu tahmin edilirken, açlığı da %20-25 oranında artacaktır.
Bu nedenle diyete dikkat etmek ve izlemek gerekir 
Kısırlaştırılmış bir kedinin beslenme türüne dikkat edin.

Kısırlaştırılmış bir kedinin beslenme düzeni nasıl olmalıdır?

O halde kendinize soracağınız ilk soru, kısırlaştırılmış kediler için doğru beslenme şeklinin ne olduğudur.
  • Kısaca cevap vermek gerekirse, kedinizin beslenmesi şöyle olmalıdır:
  • Protein açısından zengin;
  • Lif bakımından zengin;
  • Yağ, karbonhidrat ve karbonhidrat oranı düşük.
Kısırlaştırılmış bir kedinin maması her zaman tam beslenmesini sağlamalı, ancak daha düşük yağ içeriğine sahip olmalıdır.
Tüylü dostunuzun bağışıklık sistemi ve hayati fonksiyonları için doğru beslenmesini sağlamanız gerekecek, ancak kilosunu kontrol altında tutabilmeniz gerekecektir. 

Protein; (hem et hem de balık) bir kedinin beslenmesi için gereklidir. Kediniz hala zorunlu bir etobur hayvan!
Lif, bağırsakların daha az yağ emmesine yardımcı olur ve ayrıca, bu küçümsenmemelidir, tüylü dostunuzun daha kısa sürede daha tok hissetmesini sağlar - sürekli aç hissetmesini önlemek için güzel bir numara, sizce de öyle değil mi?

Yağlar; yavru bir kedinin ana enerji kaynağıdır, ancak kısırlaştırılmış bir kedi daha tembel olduğundan ve daha az tükettiğinden, daha küçük miktarlarda tüketilmelidir. Ayrıca, yavru kedinizin omega-3 yağ asitlerine ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Vitaminler ve mineraller; kedinizin sağlığı için çok önemlidir.

Bazı doğal gıdaların; tüylü dostunuzun sağlığına yardımcı olabileceğini bilmek de ilginçtir.
Örneğin, kısırlaştırılmış kediler söz konusu olduğunda, yaban mersininin antioksidanlar açısından zengin olduğunu ve bahsettiğimiz gibi ameliyatlı kedilerde sık görülebilen idrar yolu hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğunu unutmayın.
Birçok mama ve konserve çeşidinin içeriğinde bu meyve vardır: kedinizin öğünü lezzetli ve sağlıklı olacaktır!

Kısırlaştırılmış bir kedinin beslenmesindeki bir diğer temel unsur da sudur.

Bunun idrar söktürücü etkisi vardır, idrar yollarının sağlığına katkıda bulunabilir ve bağırsak fonksiyonlarının düzeltilmesine yardımcı olabilir: kedinizin bağırsakları da halsizleşebilir!
O halde, kediniz için taze su bırakmayı her zaman unutmayın.



Kısırlaştırılmış kediniz için en iyi mamayı nasıl seçersiniz?

Yukarıda anlattıklarımıza dayanarak, kediniz için en iyi mamayı seçmeniz gerekecektir: tavsiye, kuru ve yaş mama arasında değişiklik yapmanızdır.
Aslında, karışık bir diyet, tüylü dostunuzun yediği şeyleri çeşitlendirmek için yararlıdır, böylece her zaman farklı yiyeceklerin tadını çıkarmaktan mutlu olacaktır.
Ayrıca, bu şekilde diyetini her zaman kontrol altında tutabilirsiniz.
Bununla birlikte, kısırlaştırılmış bir kedi için daha fazla yaş mama yemek tercih edilir: bu sadece daha iyi bir sıvı alımı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla doyurur.

Yaş gıda

Açıkladığımız gibi, yaş mama daha doyurucu olduğu ve ayrıca %80 su içerdiği için kedinizin beslenmesini kontrol altında tutmak için yararlıdır.
Ayrıca genellikle kuru mamadan daha az yağlıdır ve daha fazla protein sağlar.
Kediler konserve mamayı lezzetli ve aromalı olduğu için severler ve pek çok farklı türü olduğu için onu mutlu edeceksiniz.
Bu, kısırlaştırıldıktan sonra daha fazla yiyecek aramak için kocaman gözleriyle size bakmaya devam edecek olan tüylü dostunuzu memnun etmenize yardımcı olacaktır!


Kısırlaştırılmış bir kedinin karma beslenmesi: doğru dozlar nelerdir?

Kısırlaştırılmış bir kedinin karışık beslenmesi için doğru dozlar, elbette yalnızca sizin bilebileceğiniz yaşam tarzı alışkanlıklarına bağlıdır.
Profesyonel tavsiye almak ve kediniz için mükemmel bir diyet oluşturmanıza yardımcı olması için veterinerinizi ziyaret etmenizi öneririz.
Her durumda, kısırlaştırılmış kediniz genellikle kısırlaştırılmamış bir kediye göre %20 - 30 daha az enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle, kedinizin tükettiğinden daha fazlasını yememesini sağlamak için günlük gıda alımının yaklaşık yüzde 20 oranında azaltılması gerekecektir.
Bununla birlikte, her şey ona yaptırmayı başardığınız fiziksel aktiviteye bağlıdır: özellikle kendi başına sıkılıyor ve günlerini aylaklık ederek geçiriyorsa, gün boyunca oynamasını sağlamak çok önemlidir!
Genel olarak yavru kedinizin günde 2/3 kez yemek yemesi gerekecektir, ancak arkadaşınız sürekli yemek istiyorsa, yemeğini gün içinde birçok küçük porsiyona bölmek iyi bir fikir olabilir.
O mutlu olacak ve siz de onun diyetini ve kalori tüketimini takip etmeye devam edeceksiniz.




Kaynak: https://www.schesir.com/

YORUMLAR

Ad

17 şubat,1,17 şubat dünya kediler günü,1,3 aralık,1,4 Nisan,1,4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü,1,4 Nisan Sokak Hayvanları Günü,1,8 mart,1,8 mart dünya kadınlar günü,1,afet,1,bağırsak kurdu,1,birman,1,birman cat,1,birman ırk,1,birman ırk kedisi,1,birman ırkı,1,birman kedi,1,birman kedisi,1,büyük ırklar,1,cats best,1,cats best kedi kumu,1,chihuahua,1,çocuk gelişimi,1,çocuklarda hayvan sevgisi,2,deprem,1,deprem çantası,1,dünya engelliler günü,1,dünya kediler günü,1,emekçi,1,emekçi kadınlar,1,emniyet kemeri,1,engelli,1,engellihayvanlar,1,engelliler günü,1,evcil hayvan,7,evcil hayvan ürünleri,10,evcil hayvanlar,2,golden,1,golden köpek,1,golden retriever,1,golden retriever bakımı,1,golden retriever köpek,1,hassasiyet,1,hayvan,1,hayvan sevgisi,4,hayvanlar,1,hihuahua köpek ırkı,1,hills,1,hipoalerjenik,1,hypoallergenic,1,ırk,1,ırk kedisi,1,ırk rehberi,4,idrar püskürtme,1,indirim,1,indirimli mamalar,2,kadınlar günü,1,kadınlar günü tarihi,1,kedi,10,kedi ağız ve diş sağlığı,1,kedi alerjisi,1,kedi bakımı,15,kedi çiş kumu,1,kedi hastalığı,1,kedi hastalıkları,1,kedi ırk bilgisi,1,kedi ırkı,1,kedi ırkları,2,kedi idrar kumu,1,kedi kumları,1,kedi kumu,2,kedi macunu,1,kedi maması,9,kedi pati bakımı,1,kedi sağlığı,5,kedi sahiplenmek,1,kedi şampuan,1,kedi taurini,1,kedi tuvalet bakımı,5,kedi tuvalet kumu,2,kedi tuvaleti,1,kedi tuvaleti kumu,3,kedi ürünleri,1,kedi ve köpek beslenme,18,kedi vitamin ve katkıları,2,kedi vitamini,2,kediler,2,kediler günü,1,kedilerde beslenme,9,kedilerde iç parazit,1,kedilerde taurin,1,kedilerde tuvalet sorunu,1,kedilerde tüy ve deri bakımı,2,kedim eve çiş yapıyor,1,kedim tuvalete yapmıyor,1,kısır kedi,2,kısır kedi maması,2,kısırlaştırılmış kedi,2,kısırlaştırılmış kedi maması,4,kısırlaştırılmış kedilerde beslenme,4,kitten,1,kitten mama,1,kitten maması,1,kolaymama,3,kolaymamacom,1,köpek,5,köpek ağız ve diş sağlığı,1,köpek araba seyahati,1,köpek bakım,1,köpek bakımı,13,köpek dışkı yeme,1,köpek eğitimi,7,köpek emniyet kemeri,1,köpek göz ve kulak bakımı,1,köpek göz ve kulak sağlığı,1,köpek güvenliği,1,köpek ırk bilgisi,2,köpek ırkı,1,köpek ırkları,2,köpek ihtiyaçları,1,köpek kaka yeme,1,köpek maması,5,köpek oyuncağı,1,köpek ödülü,2,köpek pati bakımı,1,köpek sağlığı,9,köpek sahiplenmek,1,köpek seyahati,1,köpek şampuan,1,köpek tasma eğitimi,2,köpek tasması,2,köpek tuvalet eğitimi,2,köpek yıkama,1,köpeklerde beslenme,7,köpeklerde tasma eğitimi,1,kum,1,kuru şampuan,1,kutlu olsun,1,küçük ırklar,1,mama seçimi,1,mature kedi maması,1,merhamet,1,miyav,1,odun kedi kumu,1,odun kum,1,patili dostlar,1,pro plan live clear,1,puppy,1,puppy köpek maması,1,retriever,1,saf sevgi,1,sağlıklı beslenme,1,sahiplen,1,sahiplenmek,2,satın alma sahiplen,1,senior kedi,1,sevgi,1,sevgililer günü,1,sokak hayvanları,2,sokak kedileri,1,şivava,1,t,1,tahılsız,1,tahılsız kedi maması,1,talaş kedi kumu,1,talaş kum,1,tasma,1,tasma eğitimi,1,taşıma kabı,1,taurin,1,temizlik ürünleri,1,tuvalet,1,tuvalet eğitimi,2,veteriner,1,veteriner hekim,1,womans day,1,yaşlı kedi,1,yaşlı kedi beslenme,1,yaşlı kedi maması,1,yaşlı kedilerde beslenme,2,yavru kedi,4,yavru kedi beslenme,1,yavru kedi maması,1,yavru kedilerde beslenme,3,yavru köpek,1,yavru köpek maması,1,yavru köpeklerde beslenme,1,yavru kuru mama,1,yavru mama,2,yavru maması,2,yeni,1,yetişkin kedilerde beslenme,2,yetişkin köpeklerde beslenme,5,zararlı köpek yiyeceği,1,zararlı köpek yiyecekleri,1,zehirli köpek besinleri,1,zehirli köpek yiyecekleri,1,
ltr
item
kolaymama blog: Kedilerin Kısırlaştırılması ve Beslenmesi
Kedilerin Kısırlaştırılması ve Beslenmesi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyuZ0xRert4UztHeOYcgAzctxuk0oRsnCAS4I-kYQNpQ7Pbbm3mXLYPbA8hf-D1ilw0yJqgwPHIxuHsu_ic2D0WisiGqOuRTJ1eGWhykA-46CHXSbzX0N0j_t55RkY-kEt6IHSgYbrOScxgf5xIE-9sIaP1rtYNPunDNGfzXkKxuQfrbqNStkUCk93pA/w200-h140/mam%20yeme.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyuZ0xRert4UztHeOYcgAzctxuk0oRsnCAS4I-kYQNpQ7Pbbm3mXLYPbA8hf-D1ilw0yJqgwPHIxuHsu_ic2D0WisiGqOuRTJ1eGWhykA-46CHXSbzX0N0j_t55RkY-kEt6IHSgYbrOScxgf5xIE-9sIaP1rtYNPunDNGfzXkKxuQfrbqNStkUCk93pA/s72-w200-c-h140/mam%20yeme.jpg
kolaymama blog
https://blog.kolaymama.com/2022/10/kedilerin-ksrlastrlmas-ve-beslenmesi.html
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/2022/10/kedilerin-ksrlastrlmas-ve-beslenmesi.html
true
1637423259952516900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Gör Devamını oku Yanıtla Cancel reply Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR POSTS Hepsini Gör RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ARA TÜM YAYINLAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Agu Eyl Eki Kas Ara just now 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler