Evcil Hayvan İle Seyahat Edecekler İçin Faydalı İpuçları

  Dinlenmek, eğlenmek ve yılın stresini nihayet üzerinizden atabilmek için tatil planı yapıyorsunuz. Ama elbette tüylü dostunuzu geride bı...

 



Dinlenmek, eğlenmek ve yılın stresini nihayet üzerinizden atabilmek için tatil planı yapıyorsunuz. Ama elbette tüylü dostunuzu geride bırakmaya niyetiniz yok. Sonuçta siz nereye, dostunuz oraya. Ancak kafanızda evcil hayvanla seyahat sürecine dair bazı endişeler var.

Dostunuzla yapacağınız yolculuk sırasında ve sonrasında yaşayabileceğiniz zorluklar, tatil öncesi sizi saran tatlı heyecanınıza gölge düşürmesin.

Bu yazımızda evcil hayvanla seyahat etme sürecinizi çok daha güvenli ve kolay hale getirecek ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz. Bu noktaları göz önünde bulundurursanız size sadece tüylü dostunuzla tatilinizin tadını çıkarmak kalacak.

 


Evcil hayvanın seyahat konusunda deneyimli olsa da olmasa da, evcil hayvan ile birlikte seyahat etmek her zaman bir parça hazırlık gerektirir. Aşağıda evcil hayvanın ile seyahat ederken yapman ve yapmaman gerekenleri listeledik; böylece en iyi arkadaşınla birlikte seyahat ederken aklındaki tek şey harika bir tatil geçirmek olacak.

 

Evcil hayvanla seyahat için ihtiyaç listesi:



Yanında su, oyuncak ve fazladan mama götürmeyi unutma

Sen nasıl yanında iyi şans getirdiğine inandığın eşyalarınla birlikte seyahat ediyorsan, hayvanlar da yanlarında tanıdık bir şeyler gördüklerinde daha rahat olurlar. Bir battaniye veya en sevdikleri peluş oyuncak, yolculuk boyunca onların hem daha rahat olmalarını hem de oyalanmalarını sağlar.

Evcil hayvanının mamalarını satın almak için gideceğin yere ulaşana kadar beklememelisin; çünkü doğru markayı veya türü bulamama ihtimalin var. Ancak yanında birkaç kilo mama getirmek de mümkün olmayabilir. En iyi fikir, yanında birkaç gün yetecek kadar mama götürüp, kullandığın markanın gideceğin yerde bulunup bulunmadığını öğrenmek için de yerel bir veterinerle iletişim kurmaktır. Uzun araç yolculukları için yanında fazladan su bulundurmayı da ihmal etmemelisin; belki sadık arkadaşın senden suyu doğrudan istemeyecektir ama yine de onların da düzenli olarak su içmesi gerekiyor.


Rahat bir taşıma çantası

Konforlu bir evcil hayvanla seyahat sürecinin olmazsa olmazı, rahat ve sağlam bir taşıma çantasıdır. Taşıma çantasını evcil hayvanınızın ebat ve kilosuna göre tercih etmeyi unutmayın. Sırt çantasından tekerli taşıma çantasına kadar sadece dostunuza değil size de kolaylık sağlayacak pek çok alternatif sizi bekliyor.





Lepus Whell Bag yeni nesil taşıma... 

Şeffaf Malzeme, Dört tarafı şeffaf pvc'den yapılmıştır, böylece evcil dostunuzun çanta içerisinde sıkılmadan etrafı izlemesini sağlar ve seyahat boyunca rahat hissettirir. Çanta, taşıma için tekerleklerle donatılmıştır, böylece kolayca çekilebilir. Çanta suya dayanıklı malzemeden yapılmıştır, böylece ani hava değişikliklerinde evcil dostunuzun korunmasını sağlar.

Hem patili dostunuz rahat, hem de siz... 

İncelemek için buraya tıklayabilirsiniz... 



Güncel bir evcil hayvan pasaportu



Evcil hayvanınızın sağlık durumuna dair bütün bilgilerin bulunduğu pasaportun güncel olduğundan emin olun. Özellikle toplu taşıma ile yolculuk yapıyorsanız firmalar dostunuzun pasaportunu kontrol etmek isteyecektir. Bu yüzden pasaportu güvenli ve kolay ulaşılabilir bir yerde saklayın. 



Taşınabilir mama ve su kabı

Minik dostunuzun yolculuk sırasında temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için taşınabilir mama ve su kabına ihtiyacınız olacak. Bu alanda da birçok pratik ve fonksiyonel seçenek mevcut.


Tasma

Evcil hayvanınızın kaybolması durumunda bulanların size ulaşabileceği iletişim bilgilerini içeren bir tasma, gerçek anlamda hayat kurtarıcıdır. 


Evcil hayvanla seyahat için özel tasarlanan taşınabilir tuvalet

Köpekler için tuvalet ihtiyacını gidermek kolayken kedilerde durum biraz daha dikkat ve emek gerektiriyor. Ancak taşınabilir kedi tuvaletleri sayesinde işiniz kolaylaşacak. Tuvalet için kuma ihtiyacınız olacağını da aklınızda bulundurun.


Çöp poşeti, mendil/ıslak mendil

Köpeğinizin tuvalet ihtiyacı sonrası ya da yaşanabilecek kazalara karşı yanınızda bunları bulundurmayı ihmal etmeyin. 



Örtü/battaniye

Özellikle soğuk ya da serin havalarda seyahat edecekseniz yanınızda bir battaniye ya da örtü bulunmalı. Bununla birlikte evcil hayvanınızın evde kullandığı ve alıştığı bir örtüyü seyahat sırasında üstüne örtmeniz ya da altına sermeniz dostunuzu rahatlatacak, onun daha sakin ve güvende hissetmesine yardımcı olacaktır. 


İlk yardım çantası

Evcil hayvanla seyahat ederken türlü ihtimale hazırlıklı olmak adına evcil hayvanınız için bir ilk yardım çantası hazırlamanızı öneririz. 


Taşınabilir tırmalama aparatı

Kedinizin tatil sırasında konaklayacağınız yerdeki koltuğa tırmalama tahtası muamelesi yapmasından korkmanıza gerek yok. Neyse ki artık taşınabilir tırmalama aparatları mevcut. Bu aparatlar sayesinde hem kediniz kendini evinde hissedecek hem de konaklayacağınız yerdeki mobilyalar korunmuş olacak.


İlaçlar

Dostunuzun düzenli kullandığı ya da ihtiyacı olabileceğini düşündüğünüz ilaçları yanınıza almayı unutmayın. Evcil hayvanınızın herhangi bir besin maddesine ya da materyale alerjisi varsa epinefrin enjektörünün kolay ulaşılabilir bir yerde olduğundan da emin olun.


Konfor objesi

Evcil hayvanınızın en sevdiği oyuncak gibi ona rahatlık sağlayan bir objeyi yolculuk sırasında mutlaka yanınızda bulundurun. Oynamasa bile o objenin varlığı dostunuza her şeyin yolunda olduğu mesajını verecektir.




Evcil hayvanla seyahat sırası için özel not:

Kendi aracınızla seyahat edecekseniz evcil hayvanlar için özel olarak tasarlanan koltuklardan edinebilirsiniz. Eğer evcil hayvanınızı taşıma çantasında tutacaksanız mutlaka emniyet kemerini çantanın üzerinden takmayı unutmayın. Güvenli bir yolculuk için evcil hayvanınızı molalar haricinde çantasından çıkarmamanızı ya da tasmasını çözmemenizi tavsiye ederiz. Dostunuz ne kadar sakin huylu olursa olsun yolculuk sırasında beklenmedik bir panik haliyle ani hareketlerde bulunarak dikkatinizi dağıtabilir.




Evcil hayvanla seyahat sırasında bunlar önemli:

İhtiyaç molası

Kendi aracınızla seyahat edecekseniz sık sık mola verme lüksünüz olacak. Bu fırsatın keyfini olabildiğince yaşamaya bakın. Toplu taşıma araçlarıyla seyahat edecekseniz de yönelebileceğiniz birkaç çözüm var. Örneğin mümkün olan en kısa yolculuk süresine sahip alternatifi seçebilirsiniz. Eğer böyle bir şansınız yoksa ve yolculuğunuz çok uzun sürecekse aktarmalı seyahat ederek kendi mola imkanlarınızı kendiniz yaratabilirsiniz. 

Sakinleştirme ve oyalama

Yolculuk sırasında ara sıra minik dostunuzla ilgilenmeyi unutmayın. Onunla sık sık konuşmanız, sesinizi duyduğu ve varlığınızı hissettiği için dostunuzu sakinleştirecektir.



Evcil hayvanla seyahat sonrası yapılacaklar:

Ev ortamı yaratın.



Konaklayacağınız yere varır varmaz dostunuz için ev ortamı yaratın. Evcil hayvanınızın kumunu, mama kaplarını ve tırmalama aparatını yerleştirmekle işe başlayın. Dostunuzun mekana alışabilmesi için kokusunun olduğu oyuncak ya da örtüleri ortama gelişigüzel serpiştirebilirsiniz.

Ona özel bir alan açın.



Ev yaşantınızda olduğu gibi tatilinizde de dostunuzun sadece kendisine ait olduğunu bildiği, kafasını dinleyebileceği bir alan oluşturun. Onun evdeki yatağı ya da minderi bu konuda size yardımcı olacaktır.

Dostunuzun keyfinin yerinde olduğundan emin olun. 



Seçtiğiniz destinasyonun zenginliklerini keşfetmek için uzun zaman hayal kurduğunuzu, bu beklentiyle yaşadığınızı biliyoruz. Ancak bu keşif gezisine çıkmadan önce evcil hayvanınızın sakinleştiğinden, kendini rahat ve güvende hissettiğinden emin olmalısınız. Unutmayın, eğer dostunuzun keyfi yerinde değilse sizin de canınız sıkkın olacak ve tatilinizden verim alamayacaksınız.

 

Otobüs yolculuklarında evcil hayvanlar ile seyahat kuralları nelerdir?



Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre; "Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, 23x30x40 cm’den küçük özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de seyahat edebilir.

Araçların bagaj bölümünde evcil hayvan taşınabilmesi için aşağıdaki şartlar aranır.

  • Evcil hayvan kategorisinde sadece kedi, köpek ve ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) taşınabilir.
  • Evcil hayvanlar, koli, çanta vb. ürünler içerisinde taşınamaz. Özel kafesleri içerisinde, kilitli olmak şartıyla taşınabilir.
  • Evcil hayvanın sağlıklı, temiz, kokusuz ve sakin görünümlü olmasına dikkat edilmelidir. Sağlık ve dış görünüm açısından kötü durumda olan canlı hayvanlar taşıma için kabul edilemez.
  • Evcil hayvana ait sağlık belgesi, aşı kağıdı vb. evraklar kabul işlemleri sırasında yolcunun yanında bulunmalıdır. 

 

Uçak yolculuklarında evcil hayvanlar ile seyahat kuralları nelerdir?



Evcil hayvan kafesi ile birlikte tartıldığında ağırlığı 0-8 KG aralığında ise PETC (Pet in Cabin) olarak kabul edilir ve kabinde yolcuyla beraber seyahat eder.

Kafesi ile birlikte ağırlığı 8 KG üzerinde olan evcil hayvanlar ise AVIH (Animal on Hold) olarak kabul edilir ve uçak altında seyahat etmesi gerekir.

 

Evcil hayvanınla birlikte uçuyorsan


Kabin bölümünde yolculuk edecek kadar küçük mü? Havayolunu önceden kontrol etmeyi unutma

Evcil hayvanın için de özel bir evcil hayvan uçak bileti alman gerekebilir. Evcil hayvan taşıma konusunda havayolu şirketleri farklı politikalara ve fiyatlandırmalara sahiptir. Evcil hayvanının da kabin bölümünde seninle birlikte seyahat edebilmesi için, hayvanın sekiz kilodan fazla olmaması (ağırlık kuralları havayolu şirketinin politikasına göre değişebilir) ve IATA tarafından onaylı taşıma çantasının önündeki koltuğun altına sığabilmesi gerekiyor. Bu ona ne kadar çekici gelse de, evcil hayvanın uçuş sırasında taşıma çantasından çıkamaz. Sekiz kilonun üzerindeki evcil hayvanlar kargo bölümünde taşınırlar. Aşağısı ne kadar korkunç görünse de, uçuş ekibi uçakta evcil hayvan olduğunu bildiğinden ışık, havalandırma ve ısıtma gibi ihtiyaçları evcil hayvanın için açık bırakır.

Tüm bu bilgileri ve daha fazlasını havayolu şirketinin web sayfasında bulabilirsin. Örneğin, Pegasus, Türk Hava Yolları veya KLM. Yanında ne tür bir evcil hayvan ile seyahat ediyor olursan ol, biniş için yeterli süreye sahip olmak için check-in kontuarına kalkıştan üç saat önce gelmeyi ihmal etmemelisin.


Arabayla seyahat ediyorsan



Kemerini bağla ufaklık!

Evcil hayvanlar bile emniyet kemerine veya güvenlik kayışlarına ihtiyaç duyar.

Arabaların içinde serbestçe dolaşabilen hayvanlar tehlike yaratabilecek dikkat dağılmalarına sebep olabilirler. Evcil hayvanını ön koltuktan uzak tutacak bariyerlere sahip hamaklı koltuk koruyucular yolculuk boyunca herkesin güvende olmasını sağlayabilir. Arabalar için kayışlı köpek yelekleri de güvenliği sağlarken arka koltukta yer tasarrufu da sunarlar. Aracına uygun bir çözüm bulmak için yakınındaki evcil hayvan eşyası satan dükkânlardan birine uğrayabilirsin.

Uzun araç yolculukları sırasında her iki veya üç saatte bir mola vererek evcil hayvanının ihtiyaçlarını görmesini sağlamayı unutma. Temiz hava ve hareket sayesinde tekrar yola çıkmadan önce ikiniz de bir parça kendinize gelmiş olacaksınız.


Rezervasyon yaparken evcil hayvan dostu otellerden birini tercih et



Patilerini evcil hayvan dostu otellerden birinde dinlendirebilirsin

Bu biraz aşikâr görünebilir ama otel tercihin tabii ki evcil hayvan kabul eden oteller arasından biri olacak. Bazı oteller evcil hayvan dostu hizmetlerde de sınır tanımıyor: Bristol Vienna’da konaklayan tavşandan köpeğe tüm hayvan türleri, özel hayvan yatakları ve ikramları sayesinde krallara layık bir hizmet kalitesiyle karşılaşıyor. Londra oteli Rubens at the Palace’ta ise evcil hayvanın kahvaltıda sosisler veya ton balığıyla hazırlanmış ona özel menüler bulacak.




 

Kaynak: www.missafir.com

Kaynak: www.momondo.com.tr

YORUMLAR

Ad

17 şubat,1,17 şubat dünya kediler günü,1,3 aralık,1,4 ekim,1,4 ekim hayvanları koruma günü,1,4 Nisan,1,4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü,1,4 Nisan Sokak Hayvanları Günü,1,8 mart,1,8 mart dünya kadınlar günü,1,afet,1,bağırsak kurdu,1,birman,1,birman cat,1,birman ırk,1,birman ırk kedisi,1,birman ırkı,1,birman kedi,1,birman kedisi,1,büyük ırklar,1,can dostlar,1,cats best,1,cats best kedi kumu,1,chihuahua,1,çocuk gelişimi,1,çocuklarda hayvan sevgisi,2,deprem,1,deprem çantası,1,dondurarak kurutma,1,dünya engelliler günü,1,dünya kediler günü,1,emekçi,1,emekçi kadınlar,1,emniyet kemeri,1,engelli,1,engellihayvanlar,1,engelliler günü,1,evcil hayvan,8,evcil hayvan kabul eden oteller,1,evcil hayvan ürünleri,10,evcil hayvanla seyahat,1,evcil hayvanla tatil,1,evcil hayvanlar,3,freeze dry,1,freeze dry nedir,1,freeze dry yöntemi,1,golden,1,golden köpek,1,golden retriever,1,golden retriever bakımı,1,golden retriever köpek,1,hassasiyet,1,hayvan,1,hayvan sevgisi,5,hayvanlar,3,hayvanları koruma günü,1,hihuahua köpek ırkı,1,hills,1,hipoalerjenik,1,hypoallergenic,1,ırk,1,ırk kedisi,1,ırk rehberi,4,idrar püskürtme,1,indirim,1,indirimli mamalar,2,kadınlar günü,1,kadınlar günü tarihi,1,kedi,11,kedi ağız ve diş sağlığı,1,kedi alerjisi,1,kedi bakımı,15,kedi çiş kumu,1,kedi hastalığı,1,kedi hastalıkları,1,kedi ırk bilgisi,1,kedi ırkı,1,kedi ırkları,2,kedi idrar kumu,1,kedi kumları,1,kedi kumu,2,kedi macunu,1,kedi maması,10,kedi pati bakımı,1,kedi sağlığı,5,kedi sahiplenmek,1,kedi şampuan,1,kedi taurini,1,kedi tuvalet bakımı,5,kedi tuvalet kumu,2,kedi tuvaleti,1,kedi tuvaleti kumu,3,kedi ürünleri,1,kedi ve köpek beslenme,18,kedi vitamin ve katkıları,2,kedi vitamini,2,kediler,4,kediler günü,1,kedilerde beslenme,9,kedilerde iç parazit,1,kedilerde taurin,1,kedilerde tuvalet sorunu,1,kedilerde tüy ve deri bakımı,2,kedim eve çiş yapıyor,1,kedim tuvalete yapmıyor,1,kediyle seyahat,1,kısır kedi,2,kısır kedi maması,2,kısırlaştırılmış kedi,2,kısırlaştırılmış kedi maması,4,kısırlaştırılmış kedilerde beslenme,4,kitten,1,kitten mama,1,kitten maması,1,kolaymama,4,kolaymamacom,2,köpek,6,köpek ağız ve diş sağlığı,1,köpek araba seyahati,1,köpek bakım,1,köpek bakımı,13,köpek dışkı yeme,1,köpek eğitimi,7,köpek emniyet kemeri,1,köpek göz ve kulak bakımı,1,köpek göz ve kulak sağlığı,1,köpek güvenliği,1,köpek ırk bilgisi,2,köpek ırkı,1,köpek ırkları,2,köpek ihtiyaçları,1,köpek kaka yeme,1,köpek maması,6,köpek oyuncağı,1,köpek ödülü,2,köpek pati bakımı,1,köpek sağlığı,9,köpek sahiplenmek,1,köpek seyahati,1,köpek şampuan,1,köpek tasma eğitimi,2,köpek tasması,2,köpek tuvalet eğitimi,2,köpek yıkama,1,köpekle seyahat,1,köpekler,2,köpeklerde beslenme,7,köpeklerde tasma eğitimi,1,kum,1,kuru şampuan,1,kutlu olsun,1,küçük ırklar,1,mama,1,mama seçimi,1,mature kedi maması,1,merhamet,1,miyav,1,odun kedi kumu,1,odun kum,1,ödül mamaı,1,patili dostlar,1,patili dostlarımız,1,pro plan live clear,1,puppy,1,puppy köpek maması,1,retriever,1,saf sevgi,1,sağlıklı beslenme,1,sahiplen,1,sahiplenmek,2,satın alma sahiplen,1,senior kedi,1,sevgi,1,sevgililer günü,1,seyahat,1,sokak hayvanları,3,sokak kedileri,1,şivava,1,t,1,tahılsız,1,tahılsız kedi maması,1,talaş kedi kumu,1,talaş kum,1,tasma,1,tasma eğitimi,1,taşıma kabı,1,taurin,1,temizlik ürünleri,1,tuvalet,1,tuvalet eğitimi,2,veteriner,1,veteriner hekim,1,womans day,1,yasayı geri çek,1,yaşam hakkı,1,yaşlı kedi,1,yaşlı kedi beslenme,1,yaşlı kedi maması,1,yaşlı kedilerde beslenme,2,yavru kedi,4,yavru kedi beslenme,1,yavru kedi maması,1,yavru kedilerde beslenme,3,yavru köpek,1,yavru köpek maması,1,yavru köpeklerde beslenme,1,yavru kuru mama,1,yavru mama,2,yavru maması,2,yeni,1,yetişkin kedilerde beslenme,2,yetişkin köpeklerde beslenme,5,zararlı köpek yiyeceği,1,zararlı köpek yiyecekleri,1,zehirli köpek besinleri,1,zehirli köpek yiyecekleri,1,
ltr
item
kolaymama blog: Evcil Hayvan İle Seyahat Edecekler İçin Faydalı İpuçları
Evcil Hayvan İle Seyahat Edecekler İçin Faydalı İpuçları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZNsX3FgejOCrk4v6mnq7H0HHXm17WNuPURlHuXrvJrRHxu3aUx-wcpJ3eXk9yMpPHYk-rMXc5rCAvzC0gnuU3UDzwq-WiWL9Hfu1Mg4tjt0bD_5HUWZ6ZTiL266i1VWiwXlvSmmoA8QyXUQ1ys5Ff-nqna0EsnvbBkxGtS7rbfBl4_BoyEEvi4g0552I/w656-h340/dog-cat-luggage-sitting-wooden-floor_972405-1839.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZNsX3FgejOCrk4v6mnq7H0HHXm17WNuPURlHuXrvJrRHxu3aUx-wcpJ3eXk9yMpPHYk-rMXc5rCAvzC0gnuU3UDzwq-WiWL9Hfu1Mg4tjt0bD_5HUWZ6ZTiL266i1VWiwXlvSmmoA8QyXUQ1ys5Ff-nqna0EsnvbBkxGtS7rbfBl4_BoyEEvi4g0552I/s72-w656-c-h340/dog-cat-luggage-sitting-wooden-floor_972405-1839.jpg
kolaymama blog
https://blog.kolaymama.com/2024/07/evcil-hayvan-ile-seyahat-edecekler-icin.html
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/2024/07/evcil-hayvan-ile-seyahat-edecekler-icin.html
true
1637423259952516900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Gör Devamını oku Yanıtla Cancel reply Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR POSTS Hepsini Gör RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ARA TÜM YAYINLAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Agu Eyl Eki Kas Ara just now 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler