Tahılsız Kedi Maması Nedir ?

Tahılsız Kedi Maması

 Herhangi bir market reyonunu ziyaret ettiğinizde gıdalarının içeriğinde şu veya bu bileşenin "olmadığından" emin olmak için etiketleri tarayan birçok müşteri görürsünüz: glütensiz, yağsız, şekersiz... liste her gün uzuyor. Günümüzde bu tercihler yemek masasından çıkıp mama kaplarına kadar genişlemiştir; bazı evcil hayvan ebeveynleri, çok sevdikleri dört ayaklı aile üyeleri için de benzer gıda tercihleri yapmaya çalışmaktadır.

 


Evcil hayvan maması sektörünün de piyasaya sürdüğü tahılsız kedi maması seçenekleri ile bu isteğe cevap vermesi şaşılacak bir durum değil. Peki ama tahılsız kedi maması, en sevdiğiniz kediciğiniz için doğru seçenek mi?

İnternette okuyabileceklerinizin aksine (bunlar bir sürüdür), tahıllar kediniz için aslında yararlı olabilir.

İşte tahılsız kedi maması ve kendi evcil hayvanınız için bunları düşünmeniz gerekip gerekmediği hakkında en çok sorulan sorulardan bazılarına yönelik cevaplar.

 

Tahılsız kedi maması nedir?

Tahılsız kedi maması, tam da adının söylediği şeydir - tahıl içermeyen bir kedi maması. Kedi mamasında sık bulunan tahıllar arasında buğday, mısır, yulaf, arpa ve pirinç sayılabilir.

Çoğu kedi, tahılsız mamaya ihtiyaç duymaz ve tahıl alerjisi teşhisi konan kedi çok azdır. 
Veterinary Dermatology'de yayınlanan bir çalışmaya göre, bir kedide gıda alerjisinin kaynakları arasında en uzak ihtimal mısırdır. Gıda alerjisi olan 56 kedi üzerinde yapılan çalışmada mısır, ancak dört alerji vakasından sorumludur. Diğer yandan kırk beş kedide dana eti, süt ürünü ve/veya balıkla ilişkili alerji tespit edilmiştir.

Peki kedinizin gıda alerjisi olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Gıda alerjisinin bazı olası belirtileri arasında şunlar sayılabilir:

 

  • Kaşıntı
  • Aşırı yalanma
  • Aşırı tüy dökme
  • Tüysüz alanlar
  • İltihaplı deri
  • Yaralar ve kabuklar
  • "Kırmızı noktalar"

Kedilerde gıdaya ve gıda alerjilerinden daha yaygın olarak polen ya da pire ısırıkları gibi çevresel irritanlara ve bakım ürünlerine karşı alerjik reaksiyon görülebilir. Derideki kedi aknesi, uyuz, bit ve bakteri ile mantar enfeksiyonlarının tümü, kedinizde gıda alerjilerine benzer belirtilere neden olabilir. Veteriner hekiminizden kapsamlı bir muayene isteyerek kedinizde ne tür bir alerji olduğunu belirleyebilirsiniz; gıda alerjisinden şüphe ediliyorsa da veteriner hekiminiz, gıda alerjisi teşhisinde altın standart olan ve kedinizin sıkıntısının sebebini belirlemeye yardımcı olacak bir eliminasyon denemesi önerebilir. Bir alerji olup olmadığı konusunda herhangi bir tereddüdünüz varsa, teşhis için bir numaralı kaynağınız veteriner hekiminiz olmalıdır.

Tahılsız demek aynı zamanda glütensiz ve düşük karbonhidrat demek mi?

3 milyonun üzerinde Amerikalı, ancak glütensiz bir beslenmeyle yönetilebilen ağrılı bir rahatsızlık olan çölyak hastasıdır. Ama iyi haber, aynı hastalığın kedileri etkilediğine dair hiçbir bilimsel bulgu olmamasıdır. Bu nedenle kedilerde glütenden kaçınmak şart değildir.

Birçok evcil hayvan ebeveyninin değerlendirmeyi unuttuğu nokta şudur ki tahılsız mamalar, tahılların yerine genellikle patates, tatlı patates, tapiyoka, mercimek ve bezelye gibi başka karbonhidrat kaynağı içerir. Hatta bazı tahılsız evcil hayvan mamaları, tahıl içeren kedi mamalarına benzer, hatta daha yüksek seviyelerde karbonhidrat içerir - ama karbonhidrat köpekleri ve kedileri şişmanlatmaz. Karbonhidratlardan çok, hareketsiz bir yaşam tarzı, kısırlaştırma, aşırı besleme, masadan artıklarla besleme, çok fazla yağ ve kalori tüketme, obezitede risk faktörleridir. Tam tahıllardan elde edilen karbonhidratlar, kedinize tam ve dengeli bir beslenme sağlayabilir - bu da sağlıklı bir yaşamın anahtarıdır.

Tahılsız kedi mamaları protein açısından zengin midir?

Protein kedi mamasında özellikle önemlidir, çünkü birçok başka hayvanın aksine protein, bir kedinin temel enerji kaynağıdır. Birçok insanın fark etmediği ise (bir PetMD anketine göre kedi ebeveynlerinin yüzde 57'si) kediler her ne kadar protein ihtiyacının bir kısmını hayvansal protein olarak alma ihtiyacı duysa da, sistemleri yüksek kaliteli bitkisel kökenli malzemelerden elde edilen proteinleri de sindirme konusunda gayet iyidir. Bitkisel kökenli malzemeler, esansiyel besinler, proteinler, yağ ve karbonhidratlar açısından mükemmel bir kaynak olabilir. Yeterli karbonhidrat temelli kalori alımı, kas gibi vücut proteinlerinin enerji olarak kullanılmak üzere parçalanmasını önler.

Hatta protein kaynağı olarak sadece kırmızı ete dayanan bir mama, fosfor açısından zengin olabilir. Her ne kadar fosfor esansiyel bir besin öğesi olsa da, yüksek fosforlu gıdalarla beslenme ile kedilerde ki (ve köpeklerde) mevcut kronik böbrek rahatsızlığının ilerlemesi arasında bir ilişki vardır. Sebzeler ve tahıllar, kedilerin ihtiyaç duyduğu temel amino asitlerin düşük fosforlu kaynakları olup kedinize, sağlıklı olması için ihtiyacı olan protein kaynağını sunabilir.

Kediniz için doğru mamayı nasıl bulursunuz ?

Kediniz için mevcut farklı seçenekleri araştırın, veteriner hekiminizle görüşün, ardından kedinizin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan (ve kedinizin gerçekten hoşuna giden) yüksek kalitede bir mama seçin. Şimdi ve gelecekte uzun bir süre kedinizin sağlıklı kalmasını sağlamak için göstereceğiniz bu çaba çok işe yarayacaktır.


Kaynak: hillspet.com.tr



Hills No Grain Chicken Tavuklu Tahılsız Kedi Maması

Bu Hill's Science Plan Yetişkin 1-6 Tavuklu Kuru Kedi maması, karşı konulamaz bir lezzet ve yüksek kaliteli protein sunan, bol miktarda tavukla yapılmıştır. Bu eksiksiz mama, faydalı omega yağ asitleri ve E vitamini içerir. Bu, sağlıklı cildi ve parlak tüyleri desteklemeye yardımcı olur. Ek bir faydası da bu Hill's Science Plan Adult 1-6 No Grain with Chicken'ın tahıl ve glütensiz olması ve hassas kediler için bile uygun hale getirmesidir.

Hill's SCIENCE PLAN NO GRAIN Adult Tavuklu kedi maması, yaşamlarının ilk döneminde kedilerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak formüle edilmiştir. Yüksek kaliteli ve sindirimi kolay malzemelerle üretilmiştir.

1 numaralı malzeme olarak tavuk kullanılmıştır
Tahıl veya glüten içermeyen bileşenlerle formüle edilmiştir
Kalp sağlığı için taurin ve böbrekleri ve mesaneyi desteklemek için dengeli mineraller içerir
Yetişkin kedilerde bağışıklığı, sağlıklı sindirimi ve yağsız kasları destekler


Kullanımının Önerildiği Durumlar
1 - 6 yaş arası yetişkin kediler.



Hills No Grain Mature Adult +7 Yaşlı Tavuk Etli Tahılsız Kedi Maması

Bu tahıl içermeyen Hill's Science Plan Olgun Yetişkin 7+ Tahılsız, Tavuklu kuru kedi maması, yaşlı kediler için özel bir enerji ve besin profiline sahiptir. Kedinize lezzetli tavuktan yüksek kaliteli protein sunarak yağsız kas kütlesini desteklemeye yardımcı olur. Bu kuru gıda aynı zamanda cildin sağlıklı kalmasına ve kaplamasının parlak kalmasına yardımcı olan faydalı doymamış yağ asitleri kaynağıdır. Özel mineral içeriği, normal kalp, böbrek ve mesane işlevini desteklemeye yardımcı olur.

Hill's SCIENCE PLAN NO GRAIN Mature Adult Tavuklu kuru kedi maması kedilerde sağlıklı yaşlanmayı destekler. Enerji ve aktivite seviyesini desteklemeye yardımcı olmak için sinerjik bir karışım sağlar.

1 numaralı malzeme olarak tavuk kullanılmıştır
Tahıl veya glüten içermeyen bileşenlerle formüle edilmiştir
Kalp sağlığı için taurin ve böbrekleri ve mesaneyi desteklemek için dengeli mineraller içerir
Yetişkin köpeklerde bağışıklığı, sağlıklı sindirimi ve yağsız kasları destekler

Kullanımının Önerildiği Durumlar
+7 yaşındaki yetişkin kediler




Hills No Grain Kitten Chicken Tavuk Etli Tahılsız Yavru Kedi Maması

Hill's Science Plan Kitten No Grain with Tavuklu kuru kedi maması, yavru kediler için tasarlanmıştır ve hayata mükemmel sağlıklı bir başlangıç ​​sunar. Temel yüksek kaliteli protein sağlayan bol lezzetli tavukla yapılır. Bu yemek aynı zamanda yavru kedinize, sağlıklı kemik ve dişlerin gelişimini desteklemeye yardımcı olan özel bir mineral karışımı sağlar. DHA, doğal sağlıklı beyin gelişimi ve görmeye yardımcı olabilecek temel bir omega-3 yağ asitleridir.

Hill's SCIENCE PLAN NO GRAIN Kitten kuru kedi maması, yavru kedilerin gelişimsel ihtiyaçları için özenle formüle edilmiştir, böylece yaşam için en iyi başlangıcı elde ederler ve tüm potansiyellerini kullanarak büyürler.

1 numaralı malzeme olarak tavuk kullanılmıştır
Tahıl veya glüten içermeyen bileşenlerle formüle edilmiştir
Yavru kedilerde bağışıklığı ve sağlıklı büyümeyi destekler
Sağlıklı beyin ve göz gelişimi için balık yağından elde edilmiş DHA


Kullanımının Önerildiği Durumlar
Sütten kesilmiş 1 yaşına kadar yavru kediler ve hamile veya emziren kediler. 


Yüksek kaliteli ve sindirimi kolay malzemelerle üretilmiş, kedinizin ihtiyacı olan enerji gereksinimlerini karşılamak için özellikle formüle edilmiş, tam dengeli ve mükemmel lezzette tahılsız premium kedi mamaları kolaymama'da 😻 


Ayrıca, saat 17:00'a kadar oluşturacağınız tüm siparişler anında kargoda !





YORUMLAR

Ad

17 şubat,1,17 şubat dünya kediler günü,1,3 aralık,1,4 Nisan,1,4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü,1,4 Nisan Sokak Hayvanları Günü,1,8 mart,1,8 mart dünya kadınlar günü,1,afet,1,bağırsak kurdu,1,birman,1,birman cat,1,birman ırk,1,birman ırk kedisi,1,birman ırkı,1,birman kedi,1,birman kedisi,1,büyük ırklar,1,cats best,1,cats best kedi kumu,1,chihuahua,1,çocuk gelişimi,1,çocuklarda hayvan sevgisi,2,deprem,1,deprem çantası,1,dünya engelliler günü,1,dünya kediler günü,1,emekçi,1,emekçi kadınlar,1,emniyet kemeri,1,engelli,1,engellihayvanlar,1,engelliler günü,1,evcil hayvan,7,evcil hayvan ürünleri,10,evcil hayvanlar,2,golden,1,golden köpek,1,golden retriever,1,golden retriever bakımı,1,golden retriever köpek,1,hassasiyet,1,hayvan,1,hayvan sevgisi,4,hayvanlar,1,hihuahua köpek ırkı,1,hills,1,hipoalerjenik,1,hypoallergenic,1,ırk,1,ırk kedisi,1,ırk rehberi,4,idrar püskürtme,1,indirim,1,indirimli mamalar,2,kadınlar günü,1,kadınlar günü tarihi,1,kedi,10,kedi ağız ve diş sağlığı,1,kedi alerjisi,1,kedi bakımı,15,kedi çiş kumu,1,kedi hastalığı,1,kedi hastalıkları,1,kedi ırk bilgisi,1,kedi ırkı,1,kedi ırkları,2,kedi idrar kumu,1,kedi kumları,1,kedi kumu,2,kedi macunu,1,kedi maması,9,kedi pati bakımı,1,kedi sağlığı,5,kedi sahiplenmek,1,kedi şampuan,1,kedi taurini,1,kedi tuvalet bakımı,5,kedi tuvalet kumu,2,kedi tuvaleti,1,kedi tuvaleti kumu,3,kedi ürünleri,1,kedi ve köpek beslenme,18,kedi vitamin ve katkıları,2,kedi vitamini,2,kediler,2,kediler günü,1,kedilerde beslenme,9,kedilerde iç parazit,1,kedilerde taurin,1,kedilerde tuvalet sorunu,1,kedilerde tüy ve deri bakımı,2,kedim eve çiş yapıyor,1,kedim tuvalete yapmıyor,1,kısır kedi,2,kısır kedi maması,2,kısırlaştırılmış kedi,2,kısırlaştırılmış kedi maması,4,kısırlaştırılmış kedilerde beslenme,4,kitten,1,kitten mama,1,kitten maması,1,kolaymama,3,kolaymamacom,1,köpek,5,köpek ağız ve diş sağlığı,1,köpek araba seyahati,1,köpek bakım,1,köpek bakımı,13,köpek dışkı yeme,1,köpek eğitimi,7,köpek emniyet kemeri,1,köpek göz ve kulak bakımı,1,köpek göz ve kulak sağlığı,1,köpek güvenliği,1,köpek ırk bilgisi,2,köpek ırkı,1,köpek ırkları,2,köpek ihtiyaçları,1,köpek kaka yeme,1,köpek maması,5,köpek oyuncağı,1,köpek ödülü,2,köpek pati bakımı,1,köpek sağlığı,9,köpek sahiplenmek,1,köpek seyahati,1,köpek şampuan,1,köpek tasma eğitimi,2,köpek tasması,2,köpek tuvalet eğitimi,2,köpek yıkama,1,köpeklerde beslenme,7,köpeklerde tasma eğitimi,1,kum,1,kuru şampuan,1,kutlu olsun,1,küçük ırklar,1,mama seçimi,1,mature kedi maması,1,merhamet,1,miyav,1,odun kedi kumu,1,odun kum,1,patili dostlar,1,pro plan live clear,1,puppy,1,puppy köpek maması,1,retriever,1,saf sevgi,1,sağlıklı beslenme,1,sahiplen,1,sahiplenmek,2,satın alma sahiplen,1,senior kedi,1,sevgi,1,sevgililer günü,1,sokak hayvanları,2,sokak kedileri,1,şivava,1,t,1,tahılsız,1,tahılsız kedi maması,1,talaş kedi kumu,1,talaş kum,1,tasma,1,tasma eğitimi,1,taşıma kabı,1,taurin,1,temizlik ürünleri,1,tuvalet,1,tuvalet eğitimi,2,veteriner,1,veteriner hekim,1,womans day,1,yaşlı kedi,1,yaşlı kedi beslenme,1,yaşlı kedi maması,1,yaşlı kedilerde beslenme,2,yavru kedi,4,yavru kedi beslenme,1,yavru kedi maması,1,yavru kedilerde beslenme,3,yavru köpek,1,yavru köpek maması,1,yavru köpeklerde beslenme,1,yavru kuru mama,1,yavru mama,2,yavru maması,2,yeni,1,yetişkin kedilerde beslenme,2,yetişkin köpeklerde beslenme,5,zararlı köpek yiyeceği,1,zararlı köpek yiyecekleri,1,zehirli köpek besinleri,1,zehirli köpek yiyecekleri,1,
ltr
item
kolaymama blog: Tahılsız Kedi Maması Nedir ?
Tahılsız Kedi Maması Nedir ?
Tahılsız Kedi Maması
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE6DTebklDiYdCJza0Bmtp54e1MlzRZt8NGYSdcJh9eY3Sa3Evl3JtIEmHgCBua4d414PLjMLbQiRk-ef-t2Np8ERX9lNYGt5tpwEkYMQKvSZVQbwOs7hp3mIbM1GqnAUAXMj7oC9O7TXo3XSlpF66cbqLqAqB2Nhxr3y72oWF5NusOpJGBU13AKpIGsA/w708-h470/two-cats.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE6DTebklDiYdCJza0Bmtp54e1MlzRZt8NGYSdcJh9eY3Sa3Evl3JtIEmHgCBua4d414PLjMLbQiRk-ef-t2Np8ERX9lNYGt5tpwEkYMQKvSZVQbwOs7hp3mIbM1GqnAUAXMj7oC9O7TXo3XSlpF66cbqLqAqB2Nhxr3y72oWF5NusOpJGBU13AKpIGsA/s72-w708-c-h470/two-cats.jpg
kolaymama blog
https://blog.kolaymama.com/2023/12/tahlsz-kedi-mamas-nedir.html
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/
https://blog.kolaymama.com/2023/12/tahlsz-kedi-mamas-nedir.html
true
1637423259952516900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Gör Devamını oku Yanıtla Cancel reply Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR POSTS Hepsini Gör RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE ARA TÜM YAYINLAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Agu Eyl Eki Kas Ara just now 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçindekiler